2011. május 7., szombat

Csatlakozhatunk ehhez a programhoz is!

Most olvastam, hogy nemsokára újra indítja a házipatika.com az ingyenes fogyókúra programját, és azzal kecsegtet, hogy 5 hét alatt 5 kilótól szabadulhatunk meg. Itt lehet regisztrálni:
http://www.hazipatika.com/services/weightloss
Lesz páros fogyi játék is, értékes nyereményekkel, meg többféle menüsorból lehet választani, ingyenes tanácsadást és állapot-felmérést is nyújtanak... Én jelentkezem, ki tart velem?
Az állapotfelmérést már most is meg lehet ejteni, csak két három percet vesz igénybe. Nekem ez az érték jött ki:

Az Ön ideális testsúlya: 58 kg

Az Ön alapanyagcseréje 1691 kcal / 7065 kJ naponta. Ez az érték azt jelenti, mennyi energiát használ fel szervezete az alapvető életfolyamatok (légzés, kiválasztás, emésztés, egyszerű mozgások) fenntartására.

Önnek szüksége van némi fogyókúrára! Gondolom ezt Ön tudta már eddig is - esetleg környezete néhány elejtett szóval felhívta rá figyelmét -, de most itt a lehetőség, hogy tegyen is ennek érdekében valamit. Ne vigye túlzásba se a fogyókúrát, hiszen a testtömeg-index alapján Ön éppen, hogy kicsit súlyosabb az ideálisnál, de ez egészségügyi problémát nem biztos, hogy jelent. Érdemes még megmérnie a derék körfogatát is. Amennyiben ez nők esetében 88 cm, férfiak esetében 102 cm felett van, akkor érdemes lenne néhány kilót leadnia. A derék körfogata ugyanis utal a lerakodott zsír nagyságára és arra, hogy Ön esetleg "alma" típusú túlsúlyos. Tehát: próbáljon meg a lehetőségeken belül egészségesebben táplálkozni, kicsivel többet mozogni. Hogy hogyan is induljon el? Erre biztosan talál megoldást, tanácsokat, érdekes cikkeket itt nálunk. Jó keresést!
Csak 7 kg fogyást szeretne elérni? Ezt 7 hét alatt megteheti, de ha igazán jól akarja érezni magát a bőrében, és egészségét is meg szeretné őrizni, inkább 12 kg leadására törekedjen, ami 12 hetet venne igénybe.
A rendszeres fogyókúrázás arra utal, hogy nem mindig várja meg a kitűzött célja elérését, és később gyorsan visszatér a korábbi, egészségtelen étrendjéhez. Ha változtat az étrendjén, tegye úgy, hogy az ne időszakos, hanem hosszú időre szóló legyen.
A rendszeres nassolással alaposan felborítja szervezete anyagcseréjének kényes egyensúlyát. Minden egyes nassolás során kalóriák százait, egy nagyobbal pedig akár ezreit is beviheti szervezetébe, természetesen teljesen feleslegesen. Ha nem tud lemondani a nassolásról, próbáljon meg zöldségeket ropogtatni, amelyeket joghurtba mártogathat.
A reggeli a nap legfontosabb étkezése: brit kutatók felmérései szerint azok, akik rendszeresen nagy szénhidráttartalmú reggelit fogyasztottak, munkájukban jobban teljesítettek és a nap során összességében kevesebb kalóriát fogyasztottak el, mint a reggelit elbliccelő társaik.
Jó lenne, ha egy kicsivel több időt áldozna a reggelire, bár az ebéd szerepe is fontos a napi étkezések terén. Lényeges, hogy vacsorája csak könnyű ételekből álljon, hogy súlyát megőrizhesse. A reggelinek táplálkozási szakértők szerint legalább 35-40%-os arányt kellene képviselnie a napi összes energia-bevitelből.
Folyadékfogyasztása nem rossz, de az ideális a két liter feletti fogyasztás volna. Próbáljon meg egy-két pohárral több vizet inni minden nap!
A rendszeres kávézás, vagy kapucsínófogyasztás rossz hatással van az erek épségére és a vérnyomásra. Keresse a boltokban a koffeinmentes változatokat, de a legjobban akkor jár, ha lassan és fokozatosan, de a kávézást is elhagyja életéből. Sokkal egészségesebb teát inni, amelyben igen magas az antioxidánsok szintje (különösen a zöld teában).
Ha hetente többször is fogyaszt alkoholos italokat, szervezetét nemcsak a bennük található alkohollal, hanem rengeteg kalóriával is megterheli. Egy gramm alkohol 7.3 kcal energiát tartalmaz, ami közel másfélszer annyi, mint a szénhidrátok vagy a fehérjék energiatartalma. heti egy-két alkalomnál többször ne igyon alkoholt, és az is inkább minőségi vörösbor legyen, mert az abban található polifenolok az immunrendszer működését serkentik.
Szervezete már minden bizonnyal próbál arra utalni, hogy több zöldségre lenne szüksége: emésztése lassú lehet, és minden bizonnyal észlelt már székrekedéses tüneteket is. Minden nap többször kellene zöldséget fogyasztania, hogy szervezetét elláthassa minden szükséges vitaminnal és ásványi anyaggal. A zöldségek magas rosttartalma segíthet emésztésének szabályozásában, ezért is érdemes többféle formában és emelt mennyiségben beépíteni őket az étrendbe.
Nagyon helyes, hogy naponta többször fogyaszt gyümölcsféléket, ezáltal rengeteg értékes vitamint és ásványi anyagot biztosít szervezetének. Ügyeljen arra, hogy mindig a szezonnak megfelelő gyümölcsök kerüljenek asztalára, és a nagy szénhidráttartalmú fajtákat (például banán) ritkábban fogyassza!
A barna kenyerek fogyasztása megnöveli a szervezetbe jutó rost mennyiségét, de érdemes vigyázni: a barna és rozs kenyerek egy része színezékkel, aromákkal előállított, a fehér kenyérrel megegyező beltartalmi értékű élelmiszer.
A növényi eredetű olajak túlnyomórészt telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, amelyek fontosak a szervezet számára, mivel önmaga nem tudja előállítani azokat. Fogyassza továbbra is ezeket, de vigyázzon arra, hogy sütéshez napraforgóolajat, salátákhoz olívaolajat használjon.
A rendszeres húsfogyasztás fontos, de egy felnőttnek nincs arra szüksége, hogy minden nap szerepeljen az étrendjében. Egyen több tejterméket a zsíros húsok helyett, és hetente egyszer fogyasszon halat is.
Ha naponta egyszer fogyaszt felvágottat, akkor csak csirke- vagy pulykamellsonkát javasolhatunk, minden más felvágott túl sok sót, zsírt és adalékanyagot tartalmaz, hogy naponta fogyasszon belőlük.
Az egészséges étrend része, hogy mindennap fogyasszunk tejet, tejterméket. Ön pontosan ezt teszi: ne változtasson szokásán!
Ne fogyasszon minden nap édességet, mivel ez felesleges kalória-bevitelt jelent. Így nehezen fog lefogyni, pedig Önnek lenne elég akaratereje a fogyáshoz!
Az elhízás hosszabb távon csökkenti az életkilátásokat, mivel megnöveli egyes krónikus, nem fertőző betegségek kockázatát. Ezen kívül az ízületeket is terheli, ezért is próbálja meg testsúlyát a normális közelében tartani.
A testtömeg index alapján Ön túlsúlyos. Jóllehet testének zsír-arányát nem ismerjük, de mivel a heti fizikai aktivitással eltöltött idő kevesebb, mint három alkalom, ezért mindenképpen javasoljuk a rendszeres testedzés bevezetését, a gyakoriság növelését. Még nincs elhízva, viszont érdemes a túlsúlytól megszabadulni annyira, amennyire lehetséges. Ennek érdekében kombinált edzésprogramot javaslunk, amely alapvetően két részből áll: izomerő növelésből, anyagcsere fokozásból, valamint testszír-arány csökkentésből, úgynevezett aerob jellegű mozgásformából.

  1. Választható sportágak az izomerő növelésére, anyagcsere fokozására: aerobik, konditermi edzés közepes súllyal, ellenállással szemben, labdajátékok

    Gyakoriság: 2-3 alkalom/ hét
    Időtartam: 40-90 perc
    Intenzitás: közepes
  2. Választható sportágak a testzsír arány csökkentésére: úszás, vízi torna, kerékpározás, evezés, sífutás, gyaloglás, kocogás.

    Gyakoriság: 4 alkalom/ hét
    Időtartam: 20-60 perc
    Intenzitás: alacsony
Ügyeljen a fokozatosságra!
Figyeljen a bemelegítésre!
Nyújtsa le izmait minden edzés után!
Szerintem ezek egész jó tanácsok. Próbáljátok ki ti is, és ne feledjétek, fő az őszinteség!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése