2011. május 7., szombat

Gyömbértea, almaecet , zöldtea és fokhagyma

Ebben a bejegyzésben olyan természetes anyagokról lesz szó, amelyek bizonyítottan segítenek a fogyásban, mert olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek gátolják a zsírlerakódást, serkentik az anyagcserét vagy zsírégető hatásuk van, étvágycsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek, vagy esetleg tovább érzünk jóllakottságot tőlük a magas rosttartalom miatt. Mindezt káros mellékhatások nélkül teszik. Persze nem jó mindegyiket egyszerre bevetni, mert azzal is kárt okozhatunk magunknak, de kiválaszthatunk belőlük egyet-kettőt, és kúraszerűen alkalmazhatjuk.
Íme a lista első része (mert egyszerre csak ennyi időm van írni, a fiúk nem tolerálják, ha sokáig ülök a gép mellett). Majd még folytatom, mert sok hasznos étel, fogyasztó dolog van ám!

GYÖMBÉR

Tudósok kísérlete bebizonyította, hogy vérkeringést serkentő hatása van, emellett zingeron nevű hatóanyaga gátolja a zsírlerakódást, és a sejtek 20%-kal több energiát használnak fel hatására.
Érdemes teaként fogyasztani, méghozzá gyömbérgyökérből készítve (bár a dm-ben láttam 20 filteres változatot kb. 800 Ft-ért, de szerintem hatékonyabb lehet a gyökérből készíteni, amit lehet a Tescoban is kapni.
Vásárlásnál figyeljünk arra, hogy a gumó héja legyen sima és csillogó. Ha ráncos, akkor a gyökér már kiszáradt.
Vehetünk nagyobb darabot is belőle, mert konyhai papírtörlőbe tekerve és egy zárható ételtároló dobozban a hűtő zöldséges rekeszében 4 hétig is eltartható. Vagy meghámozva, lereszelve egy kis sóval keverve befőttes üvegben is eláll pár hétig.
Két receptet is találtam a teára: Mindkét esetben vékonyan meghámozunk és felszeletelünk egy kb. 4 cm.es darabot. Az egyik recept szerint 20 percig 2 l vízben főzzük, az utolsó 5 p-ben fél fej fokhagymát is beleteszünk, majd leszűrjük, és naponta 5-6 csészét is fogyaszthatunk belőle. Remek salaktalanító.
A másik recept: A felszeletelt darabot 20-30 p-ig főzzük másfél l vízben, majd leszűrve 2 darab citrom levével keverjük össze, és némi mézzel ízesítsük
.
ALMAECET

Sokoldalú és régóta alkalmazott házi szer: A www.fogyas.info honlapon az alábbi kedvező hatásokat sorolták fel:


• Az almaecet gyorsítja az anyagcserét, így a fogyáson kívül javítja mind a fizikai (vérkeringés, végtagok vérellátottsága), mind a szellemi állapotot (koncentráció, szellemi vitalitás).

• Serkenti az emésztést, és részt vesz a szervezet zsírbontó folyamataiban.

• Baktériumölő hatása tisztítja a szervezetet, amitől egészségesebb lesz a bőrünk, hajunk.

• Felélénkíti a sejtlégzést, és csökkenti az idő előtti öregedési tüneteket.

• Elpusztítja a bélfalon lévő baktériumokat, amelyek emésztési zavarokat, felfúvódást vagy székrekedést okozhatnak.




Mindössze ennyit kell tenned, ha ezt választod: tegyél egy evőkanál almaecetet egy pohár vízbe. Igyál egy pohár almaecetes vizet reggel (éhgyomorra) és délben (étkezés előtt kb. 15 perccel), valamint este (lefekvés előtt). Semmi mást ne tegyél hozzá, még ha szörnyűnek találod is az ízét, egy idő után majd hozzászoksz.


ZÖLD TEA



• A zöld tea méregtelenít, serkenti az anyagcserét, gyorsítja a zsírégetést.
• Javítja az emésztést, segíti az emésztőrendszerbe került zsírok lebontását.
• Növeli a bőr rugalmasságát, csökkenti a narancsbőrt (cellulitot).
• A zöld tea antioxidáns hatású, segíti a pusztító szabad gyökök lebontását.
• Koffein tartalma élénkítő hatású, serkenti a szellemi teljesítőképességet.
Elkészítése egyszerű: 
1. A zöld teában lévő antioxidáns anyagok és vitaminok megőrzése miatt a teafüvet ne forrásban lévő vízbe, hanem 60-80°-os meleg vízbe tegyük.

2. Áztassuk a teafüvet kb. 3-5 percig, majd szűrjük le. (Ha tovább áztatjuk, a zöld tea kellemetlen keserű ízű lesz.)

3. A kellemesebb íz hatás érdekében a teafüvet összekeverhetjük más gyógyteákkal, mint pl. borsmentával, hársfavirággal, bodzával és/vagy gyümölcsteával.



FOKHAGYMA

Allicint tartalmaz, amely segít abban, hogy feldolgozza a cukrot. Amerikaiak kísérleteztek egerekkel, két csoportnak adtak magas cukortartalmú ételeket, de az egyik csoport emellé allicint is kapott. Nekik nem változott, vagy kicsit még csökkent is a súlyuk, szemben a másik csoportnak, amely nem kapott és meghízott.  Az alábbi linkre kattintva megtudhatod, hogyan lehet házilag fokhagymacseppeket készíteni : http://www.femina.hu/fogyokura/extra_eros_fogyasztoszer_fillerekbol_hazilag





képek forrásai: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRw0DnhtuC7SyweTmotbCw2jg4YHXxoJ9fCXDxP4NTpdHB4i1mZ0g
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSwfA2oU0I20WgU42-_nCD94QC4qEvga1OrAfyGO7oV8e6rGdsMbw
http://www.fogyas.info/kep/zoldtea.jpg 
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRQ71EJzfrlyXJ8AnqedcriJPGPU2vbylvpKAwTjqs423co8gaenw

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése